Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

hadiipar

Szalay-Bobrovniczky Kristóf_nyitó

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a hadiipar alapvető fontosságú

2022. november 30. 15:30

A hadiipar alapvető fontosságú, mert munkahelyeket teremt, elősegíti a gazdaság növekedését és biztonságot is ad - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára A merész igazság Magyarországról című podcastjának november 30-án, szerdán megjelent, negyedik adásában.

5

Transzformáció és innováció

2022. június 14. 7:45

A V4-es vezérkarfőnöki találkozó transzformációs blokkját kiegészítve, „Transzformáció és innováció” címmel, előadásokkal, demonstrációkkal és dinamikus elemekkel tarkított bemutatót tartottak a ZalaZone-ban, június 13-án, hétfőn.

nato flags

A fegyveres erők digitalizációjára közös vállalatot alapít a Rheinmetall, a 4iG és a HM EI

2022. május 16. 12:40

A német Rheinmetall AG, a 4iG Nyrt. és a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. (HM EI Zrt.) közös védelmi ipari vállalat alapításáról írt alá előzetes megállapodást - közölte 4iG hétfőn az MTI-vel.

IDEB Hadiipari kiállítás (48)

Bemutatkozott a magyar fejlesztésű, mobil katonai lőkonténer

2022. május 10. 15:58

Kilencedik alkalommal rendezik meg május 10-12. között a Nemzetközi Hadiipari Kiállítást (IDEB 2022) Pozsonyban. A rendezvény nulladik, avagy szakmai napján részt vett Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára és Sándor Zsolt vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese, valamint a Magyar Védelmi Export Ügynökség (VEX) meghívására és szervezésében bemutatkoztak olyan hazai hadiipari fejlesztések, amelyek a nemzetközi színtéren is büszkeségre adnak okot.

RT1_1476

Nincs haderőfejlesztés gazdasági prosperitás és pénzügyi erőforrások nélkül

2022. március 21. 21:40

„Katonáink már bizonyították a NATO kötelékében, hogy képesek együttműködni és a harcot sikeresen megvívni” - hangsúlyozta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy a Budapesti Corvinus Egyetemen (BCE) március 21-én, hétfőn. A Magyar Honvédség parancsnoka és dr. Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos, nemzeti fegyverzeti igazgató az intézmény Gyakorlati Diplomácia Szakkollégiumának rendezvényén tartott előadást a biztonság- és iparpolitika után érdeklődő hallgatóknak.

Honvedelemhu_index_UJ

Fokozott hanghatás

2022. március 9. 8:29

Történelem, filmek, híres emberek, harckocsik, háborúk és csaták, sorozatok, sorsfordító események, könyvek, szellemi honvédelem. Ez itt a Fokozott hanghatás, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, valamint a honvedelem.hu közös podcastjének tizenkettedik adása. A műsorvezetők: Faragó Fanny és Ördög Kovács Márton. A hangmérnökök: Ferenczi János és Karsai Mátyás. Tartsanak velünk!

P2019041

A jövő elkezdődött

2022. február 1. 17:50

A Gestamen Kutatás Fejlesztés Zrt. csongrádi székhelyére látogatott Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, valamint dr. Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos február elsején. Az új magyar fegyvercsalád megalkotásának helyszínén részletes beszámolót kaptak a lőfegyverek bevizsgálásának jelenlegi állapotáról.

IMG_0147

Elindult a hazai fegyverfejlesztés második fázisa

2022. január 11. 16:45

Két tanintézménnyel is együttműködési megállapodást kötött az MH Modernizációs Intézet január 11-én, kedden, Budapesten. Az évek óta tartó közös munkát megerősítő egyezmény fontosságát méltatva dr. Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos úgy fogalmazott, hogy a magyar fegyvercsalád fejlesztésének szüksége van a fiatalok jelentette új erőforrásokra.

lakossági_fórum_miniszteri (1)

Benkő Tibor: legyünk büszkék arra, hogy magyarnak maradhattunk

2021. november 23. 20:28

„A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program legfontosabb eleme a jól kiképzett, jól felszerelt, hazája iránt lojális magyar katona” – szögezte le Benkő Tibor honvédelmi miniszter november 23-án, kedden, Várpalotán.

_SNJ0139

Győr a haza szolgálatában

2021. november 11. 15:11

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, valamint a Győri Ipartörténeti Alapítvány közös múltidéző konferenciáján idézték fel Győr hadiipari történelmét, jelenét november 11-én, csütörtökön. A rendezvényen Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos a város hadiipari és haderőfejlesztési szerepét emblematikusnak nevezte.