Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Saját eszközeinkhez saját lőszert gyártunk

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Kertész László |  2023. november 2. 11:22

Magyarországi lőszergyártásról írt alá szándéknyilatkozatot az N7 Holding Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt. valamint az olasz Beretta vállalatcsoport képviseletében a tulajdonos, Pietro Gussalli Beretta, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter ellenjegyzésével, Budapesten.

Gidrán_2 másolat

Szalay-Bobrovniczky Kristóf közölte: az N7 védelmi ipari holding és a nagy hagyományokkal rendelkező olasz Beretta vállalatcsoport közti szándéknyilatkozat aláírásával két új – a Magyar Honvédség számára nagyon fontos – lőszerfajtát is Magyarországon gyártanak majd.

A miniszter elmondta: a 7.62mm-es és a 12.7mm-es lőszer többek között a már jól ismert Lynx és Gidrán harcjárműveink fegyverzetéhez szükséges. Mindkét eszközünk gyártása Magyarországra került, nemsokára pedig már a muníció is itthon készül – tette hozzá.

Hangsúlyozta: a jelenlegi biztonsági helyzetben mindkét lőszertípusra kiemelten nagy igény mutatkozik, a hazai gyártással azonban növelni tudjuk az ellátásbiztonságot. Ezzel egyidőben pedig hosszútávon exportgyártásra is berendezkedhetünk, így növelve és erősítve a magyar gazdaságot – zárta nyilatkozatát a miniszter.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye

Kapcsolódó cikkek