Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bensőséges nőnapi köszöntés Szentendrén

Szöveg: VJ |  2010. március 9. 10:34

A Nemzetközi Nőnap alkalmából az NH KKB és MH KPTSZI vezetése a kialakult hagyományoknak megfelelően ünnepi műsorral és virággal köszöntötte a két katonai szervezet hölgytagjait, vagyis a katonákat és a közalkalmazottakat, köztük a más katonai szervezettől képzésen, kiképzésen, továbbképzésen ezen a napon a laktanyában tartózkodókat, valamint a helyi nyugdíjasklub meghívott képviselőit.

A bázis színháztermében elsőként Dr. Isaszegi János mk. vezérőrnagy, parancsnok köszöntötte a hölgyeket, felidézve a Nemzetközi Nőnap megünneplési szokásának eredetét, majd a nőknek a férfitársadalom mindennapjaiban betöltött szerepéről szóló idézeteket sorolt. A parancsnoki köszöntő után Kertész József a Szentendrén közismert és közmegbecsülésnek örvendő versmondó József Attila és Radnóti Miklós egy-egy versrészletével tisztelgett a nőnapi ünnepség résztvevői előtt. A laktanya katonazenekara, Dalmadi Zoltán százados, karnagy vezetésével, kirobbanó sikerű műsort adott, amelyet percekig tartó tapssal köszönt meg a hálás közönség.

A színháztermi műsort követően került sor az igazi meglepetésre, az időközben felsorakozott férfiak virággal várták a teremből kiérkező hölgyeket, akiktől még puszit is lehetett kapni ezért a gesztusért.
A bensőséges ünnepség befejezéseként a Művelődési Központ aulájában a nyugdíjas klub ének-és zenekara tette még hangulatosabbá a kötetlen beszélgetést egy pohár pezsgő és sütemények fogyasztása mellett.

1595898049
1595898049