Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Õrmesterek lesznek!

Szöveg: Dr. Varga József |  2010. március 9. 10:53

Az elmúlt napokban anulmányi és vizsgakötelezettségüknek eleget téve befejezte a szentendrei MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola által szervezett tanfolyamot 47 szakaszvezető és 1 tizedes hallgató, megszerezve a jogosultságot az őrmesteri rendfokozatba való előléptetéshez.

Délelőtt 11.00. órakor az MH KKB Művelődési Központ aulájában felsorakozott a most végzett állomány, hogy Dr. Isaszegi János mk. vezérőrnagy, bázisparancsnok és Korcsog László mk. alezredes, az MH KPTSZI igazgató katonai helyettese jelenlétében átvegyék végzettségüket tanúsító okleveleket, a legjobbak pedig ezen felül az elismeréseket.

A kibocsátott állomány 8 héttel ezelőtt kezdte meg tanulmányait az MH KPTSZI szervezésében az alapfokú katonai vezető-helyettes I. rész-szakképesítést adó képzésen. Ez a kissé bonyolult megnevezés lényegében azt takarja, hogy azok a szerződéses legénységi állományú katonák, akik eddigi szolgálatuk alapján tisztesi rendfokozatot értek el, és alakulatuk támogatta beiskolázásukat, a tanfolyam sikeres elvégzése után rajparancsnok-helyettes beosztás betöltésére lesznek alkalmasak és előléptethetőek őrmesteri rendfokozatba.

A kibocsátó ünnepségen a köszöntő beszédben Isaszegi tábornok hangsúlyozta: küldő alakulataik azért támogatták a tanfolyamon való részvételt, mert a továbbiakban is számítanak rájuk immár tiszthelyettesi beosztásban. A tábornok felhívta a figyelmet arra, hogy az itt megszerzett tudást is használják beosztottjaik rendre, fegyelemre késztetésére és a tudás megszerzése iránti igény felkeltésére.
Az ünnepség további részében Korcsog alezredes a legjobb 6 szakaszvezetőt parancsnoki elismerésben részesítette.

 

Fotó: Papp Nikolett