Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Beszélgetés a jövő acélkockáival

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Rácz Tünde, Pintér Ákos |  2024. június 26. 14:42

Mintegy háromszázan jelentkeztek a szeptemberben induló Acélkocka altisztképzésre. Noha a bevonulás csak augusztusban lesz, június 24. és 26. között felvételi elbeszélgetésre hívták a jelölteket annak érdekében, hogy az MH Altiszti Akadémia szakemberei találkozhassanak velük, illetve a jelentkezők megismerjék a képzés helyszínét és egy méretpróba erejéig magukra öltsék az egyenruhát.

Az elbeszélgetések előtt Frankó Imre ezredes, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka és Zsiros Tamás főtörzszászlós, az MH Altiszti Akadémia Altisztképző Központ központparancsnoka előadáson ismertette a felvételi eljárás rendjét, valamint a képzés felépítését.

„Az elbeszélgetés a felvételi eljárás első állomása, de itt még nem írnak alá szerződést a jelentkezők, arra majd augusztus 26-án, a bevonulás alkalmával kerül sor” – ismertette az eljárásrendet Zsiros Tamás főtörzszászlós.

A központparancsnok hozzátette: bevonulás után a nyolchetes egységes alapkiképzésen vesz részt az állomány, majd következik a 14 hetes altiszti alapfelkészítés, végül az alakulatoknál 24 héten keresztül altiszti szakmai felkészítés vár az acélkockákra.

CímkékAcélkocka