Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bevetették a hadsereget Thaiföldön

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. április 10. 13:23

A thaiföldi rendfenntartó erők vízágyúk segítségével szétkergették szombaton Bangkokban azt a mintegy kétszáz ellenzéki tüntetőt, akik a hadsereg egyik belvárosi főhadiszállásánál gyűltek össze, és be akartak hatolni a katonai területre – közölték a hatóságok. A katonák, rendőrök közelharcba keveredtek a tüntetőkkel, de nem csak a főhadiszállásnál.

Kisebb összetűzések voltak a belváros több más pontján is – jelentették tudósítók. A csetepatékban a mentők szerint több mint 30 ember megsebesült, rendfenntartók és tüntetők vegyesen.

Mintegy kétszáz tüntető gyűlt össze előzőleg a főhadiszállásnál, amely egyben laktanya is. Közülük több tucatnyi be akart hatolni a katonai területre, de akkor a katonák vízágyúval visszaverték őket.

Közben számos katonai teherautó tart a Bangkoktól 60 kilométerrel északra található P-TV székházához, ahol több száz ellenzéki tüntető gyűlt össze ismét. A tévészékházat a hadsereg megszállta, miután a kormány csütörtökön leállíttatta a tévé adását.

Pénteken tüntetők egy csoportja behatolt a tévéadó épületegyüttesének területére, hogy kikényszerítse az adás újraindítását. A hadsereg és a rendőrség vízágyúakat és könnygázt vetett be ellenük, de nem sikerült feloszlatni a székház körüli, mintegy 12 ezer fős tömeget.