Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bevonulás után ötödik hely!

Szöveg: honveddreamteam.hu |  2009. május 13. 9:50

Felülmúlta az egy hónappal ezelőtti magyar bajnoki idénynyitón nyújtott teljesítményét Bálint Zoltán és Honfi Barnabás. A honvédségi tereprali-csapat, a Dream Team pilótája és navigátora a derecskei hetedik helyezés után a Rábaköz-kupán a közvetlen élmezőny tagjaként az ötödik lett!

Pedig kalandban is volt része a duónak.

– A vasárnapi első szelektív szakasz felénél az autót keresztbe fordítottam, de megakadt valamiben és a Nissan az oldalára borult – elevenítette fel a történteket a pilóta, Bálint Zoltán. – Szerencsére azonban nem lett nagyobb baj, sikerült négy kerékre állítani a kocsit, s folytathattuk a futamot. Sokan mondták, most váltunk igazi versenyzővé, de abban a helyzetben nem voltunk éppen vidám kedvünkben… Ráadásul visszacsúsztunk egy helyet az összetettben, s ez bizony bánt egy kicsit. Persze azért így is elégedettek vagyunk, hiszen előre elfogadtuk volna, hogy a második viadalunkon az ötödikek leszünk.

1595886951
A hátralévő kilométerek már izgalommentesen teltek.

– Megpróbáltunk nem foglalkozni a borulással, csak a következő feladatra koncentráltunk – folytatta Bálint Zoltán zászlós. – Gyorsan visszarázódtunk, s mentünk tovább a saját ritmusunkban. Azért azt még szeretném megemlíteni, hogy Barnabás ismét kiválóan, hiba nélkül navigált, óriási szerepe van abban, hogy ötödikként végeztünk.

A Dream Team felkészítésében segítő Palik László – aki második lett a Rábaköz-kupán – elismerően beszélt a katonákról.

– Fantasztikusak voltak. Minden várakozást felülmúlt az ötödik helyezésük – dicsérte a honvédeket a magyar bajnok pilóta. – Bálint Zoli remek tempóban vezetett, Honfi Barnabás pedig teljesen felnőtt a feladathoz ezeken a nehéz pályákon. Életük első versenyén hetedikek lettek, most ötödikek, úgyhogy megint nagyszerű munkát végeztek.

A Rábaköz-kupa végeredménye (Nem hivatalos):

1. Miroslav Zapletal, Tomas Ourednicek (cseh, Mitsubishi) 4:01:02 óra, 2. Palik László, Darázsi Gábor (Nissan) 3:31 perc hátrány, 3. Korda Erik, Tóth György (Nissan) 11:34 p h., 4. Murczin Zsolt, Hujber Imre (Mitsubishi) 16:44 p h., 5. BÁLINT ZOLTÁN, HONFI BARNABÁS (NISSAN) 20:56 P H., 6. Varga Imre, Pocseg Attila (Nissan) 21:55 p h.

A 2009-es magyar tereprali-bajnokság állása a második futam után:

1. Miroslav Zapletal, Zdenek Ulehla/Tomas Ourednicek (cseh, Mitsubishi) 24 pont, 2. Palik László, Darázsi Gábor (Nissan) 19,5, 3. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel) 15, 4. Korda Erik, Tóth György (Nissan) 15, 5. Fazekas Károly, Horn Albert (BMW) 12, 6. BÁLINT ZOLTÁN, HONFI BARNABÁS (NISSAN) 9.

1595886951

További aktuális hírek, információk a csapatról:www.honveddreamteam.hu