Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Biciklire erősített bomba robbant Pakisztánban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. május 18. 13:58

Egy rendőrjárőr elleni pokolgépes merényletben legalább tizenegy ember – köztük három rendőr – meghalt kedden Pakisztán északnyugati törzsi övezetében – közölték egészségügyi és rendőri források. A támadás Dera Iszmail Hán város peremkerületében történt. A robbanószerkezet akkor lépett működésbe, amikor elhaladt mellette egy rendőrségi jármű.

Egy helyi rendőrparancsnok közölte, hogy a robbantásban három rendőrtiszt és nyolc civil vesztette életét, továbbá 15-en megsebesültek. Az áldozatok között van egy magas rangú rendőrtiszt testőrével és gépkocsivezetőjével együtt. A polgári áldozatok között ketten iskolások.

Október közepén több ezren menekültek Dera Iszmail Hán városába, amikor a hadsereg átfogó támadás indított a pakisztáni tálibok legfőbb erőssége ellen Dél-Vazirisztán törzsi területen. Sok lázadó azonban már a hadsereg offenzívája előtt kereket oldott, majd támadásokkal vágott vissza az ország északnyugati részén, Dera Iszmail Hán városában is. A pakisztáni hadsereg több kisebb hadműveletet indított a menekülő iszlamisták ellen. Egy ilyen hajtóvadászat során több száz feltételezett lázadó fegyveres vesztette életét március közepén Orakzai törzsi területen.