Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bírálják Bush bejelentését

Szöveg: mr1-kossuth.hu/honvedelem.hu |  2008. április 11. 10:51

A demokrata politikusok keményen bírálják Bush elnök csütörtöki bejelentését, amely szerint nyáron felfüggeszti a csapatkivonást Irakból, hogy a katonai vezetőknek legyen lehetőségük áttekinteni és értékelni a biztonsági helyzetet, és így dönteni a csapatkivonás folytatásáról, vagy leállításáról. Azt mondják, ez nem más, mint a döntés elhalasztása.

Nancy Pelosi házelnök szerint az elnök elodázta a választ a lényegi kérdésekre, köztük arra, hogy megfogalmazza: milyen feltételeknek kellene teljesülniük ahhoz, hogy hazahozzák a katonákat.

Harry Reid, a szenátus demokrata többségének vezetője már arra sem lát lehetőséget, hogy a döntést Bush elnöksége idején meghozzák:

“Az elnök bejelentése azt jelzi az amerikaiaknak, hogy egyáltalán nem is áll szándékában további csapatkivonás, s ehelyett minden lényeges döntést az Egyesült Államok következő elnökére hagy" – mondta a politikus.

A Bush-adminisztráció közben diplomáciai “aprómunkába" kezd az iraki helyzetről. Robert Gates védelmi miniszter Szaúd-Arábiába utazik, Condoleezza Rice külügyminiszter pedig Kuvaitban egyeztet majd Irakról.

CímkékKAIA