Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Biztonságtechnikai ismeretekből vizsgáztak

Szöveg: Vicze Károly |  2009. február 27. 13:29

A Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandárnál a környezet- munka és tűzvédelmi előírások betartására és betartatására nagy figyelmet fordítanak. Ez csak úgy lehetséges ha a személyi állomány oktatása és ismereteinek bővítése folyamatos és rendszeres.

Az alakulat biztonságtechnikai alosztálya ennek érdekében az itt szolgálóknak minden év első hónapjaiban éves átfogó oktatást tart mindhárom terület vonatkozásában. Ezt egyéb feladatokhoz – például a külszolgálatra való felkészülés, lövészetek, gyakorlatok – előírt speciális oktatásokkal egészítik ki amelyek adott tevékenységek esetén az átlagostól eltérő ismereteket tartalmazzák.

Az alakulat rendeletetéséből és szerteágazó feladatrendszeréből adódóan a fenti területek vonatkozásában, a hatékonyság növelése érdekében az alegységeknél ügyintézőket illetve felelősöket jelöltek ki, akik különleges felkészítésben vettek részt, hogy nagyobb rálátásuk legyen ezen területekre. Így az alegységek az ilyen irányú kötelmeiknek is a legnagyobb mértékben eleget tudnak tenni. Ennek a felkészítésnek a végén vizsgán kellett számot adniuk arról amit elsajátítottak.

A vizsgára február 25-én délelőtt került sor az alakulat étkezdéjében ahol írásban és szóban is be kellett számolniuk a jogszabályokból honvédségi előírásokból és helyi szabályozásból.
Számot kellett adniuk arról is, hogy környezeti káresemény, baleset vagy tűzeset esetén mi a teendő és mi ezeknek a sorrendje.

Az alakulat biztonságtechnikai alosztálya a fenti beszámoltatási rendszert tervezi kiterjeszteni a külszolgálatra való felkészítés illetve gyakorlatok esetére is, a minél alaposabb és hatékonyabb ismeret elsajátítása érdekében.