Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Blokkosított kiképzés Székesfehérváron

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Révész Csaba |  2021. február 20. 7:25

Négy foglalkozási helyen, csoportokban vettek részt az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred katonái az idei év első, úgynevezett blokkosított kiképzésén február 16-19 között, Székesfehérváron.

Blokkosított_kiképzés (11)

A felkészítés része volt annak a komplex kiképzésnek, amelyet idén még háromszor rendeznek meg a székesfehérvári ezrednél. A többnapos foglalkozás egyik legmozgalmasabb napján a résztvevők számos feladatkörben mérettették meg magukat: a laktanya lőterén P9RC pisztollyal békeműveleti lövészeten, a város határában - Aszalvölgy irányába - pedig, hat kilométeres menetgyakorlaton vettek részt, míg a laktanya rendezvénytermében alapvető egészségügyi és elsősegélynyújtási ismereteiket eleveníthették fel. A Nagysándor József laktanyában - mindezek mellett - felkészítő foglalkozás keretében ismerkedtek meg a Magyar Honvédség legújabb maroklőfegyverével, a CZ P-09 pisztollyal.

A kiképzésen az ezred katonái katonai tereptan ismereteket sajátítottak el és részt vettek a készenléti, ügyeleti szolgálatok részére előírt módszertani felkészítésen, valamint az évenként ismétlődő, munkavédelmi oktatáson, árvízvédelmi foglalkozásokon, illetve ügyviteli felkészítésen is.

Blokkosított_kiképzés (6)

A több, mint száznegyven fő részvételével lebonyolított felkészítést valamennyi katona jó eredménnyel teljesítette. A blokkosított kiképzésen való részvétel kulcsfontosságú, hiszen a székesfehérvári ezredtől sok katona teljesít szolgálatot békeműveleti nemzetközi színtereken, míg a missziókba kizárólag a békeműveleti lőgyakorlat teljesítését követően lehet kiutazni.