Bocskais győzelem a Hajdúhadházi Káposztás Napokon
Szöveg: Madura János törzsőrmester | Fotó: Szalka Miklós őrvezető |  2021. szeptember 15. 16:10Az idei Hajdúhadházi Káposztás Napokról is az első helyezéssel tért haza az MH 5. Bocskai István Lövészdandár csapata.
A háromnapos gasztronómiai fesztivál a pandémiás időszak miatt ugyan elmaradt tavaly, de idén újult erővel csalogatta magához az ínycsiklandó falatokat kedvelőket és a kikapcsolódni vágyókat. A rendezvényről a Bocskai-dandár étkezde vezetője, Törő András és csapata, a „Bakaséfek” sem hiányoztak. Olyannyira nem, hogy az előző évek papírformája, a tucatnyi első helyezések után idén is nekik ítélték a legfinomabb ételek elkészítésért járó díjat. Főétel kategóriában a toroskáposztájuk és az azzal készült rétesük nyerte el leginkább a Kovács Lázár séf és R. Kárpáti Péter, színművész alkotta zsűri tetszését.
Törő András elmondása szerint talán azért voltak az ételeik különlegesek, mert a Magyar Honvédség legmodernebb mobil konyhájában készültek. „A hagyományokat ápolva, de mégis újra gondolva láttunk neki a munkának. Az ízletesség mellett nagy hangsúlyt fektettünk a látványra is: a rétestésztába töltött káposztát például füstölt csülökbőr tányéron szolgáltuk fel” – tette hozzá a „Bakaséfek” vezetője.