Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Boszniába mennek

Szöveg: Pogrányi Zoltán |  2008. december 11. 7:17

Ünnepélyesen búcsúzott az EUFOR kontingens negyedik váltásának állományától a 25. Klapka György Lövészdandár. A dandár alakulóterén Huszti András dandártábornok, az alakulat parancsnoka köszönt el a missziós feladatra induló katonáktól.

Huszti tábornok beszédében kiemelte, hogy a kontingens kiváló felkészültsége, a katonák szakmai tudása és tapasztalata garantálja a hadműveleti területen történő magas szintű feladatellátást.
Hozzátette, hogy az európai szintű, professzionális Magyar Honvédségben éppen ez a felkészültség és fegyelmezettség vívta ki a magyar katona nem csak hazai, de nemzetközi elismertségét is.

A parancsnok szólt a kontingens állományának jelenlévő családtagjaihoz, hozzátartozóihoz is, megköszönve mindazt a támogatást, amit a felkészülés során a katonáknak nyújtottak, hiszen nagyon fontos a családi háttér, és a lelki támogatás.

Germus Ferenc alezredes, a kontingens parancsnoka elmondta, hogy a Magyar Honvédség EUFOR kontingens negyedik váltásának felkészítését Tata helyőrség kiképzési objektumaiban hajtották végre. A felkészítés és a zárógyakorlat alatt az alájátszások és az éles feladatok sokrétűsége átölelte valóságban is előforduló helyzetek és problémák teljes spektrumát.
A végső személyi elbeszélgetés után az állomány megkapta a kötelező védőoltásokat, majd átadták itthoni beosztásaikat, és átvették a külszolgálathoz szükséges felszerelést.

Az ünnepélyes búcsúztatót követően – rövid szabadságoltatás után – kezdik meg a missziós szolgálatot Bosznia- Hercegovinában.
Az állománygyűlés ünnepi ebéddel zárult, melyen a kontingens teljes személyi állománya részt vett.