Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bővül a francia CN-235-ös flotta

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2011. december 6. 21:21

December 5-én az Airbus Military bejelentette, hogy megkezdték a francia Védelmi Beszerzési Ügynökség (DGA) által tavaly megrendelt nyolc darab CN-235 típusú szállítógép leszállítását. Az első gépet a légierő tesztbázisa már át is vehette, a maradék hét a jövő év végéig érkezik meg.

A légierő már üzemeltet a típusból 19 darabot, a most szóban forgó gépek Creil-Senlis-be kerülnek a 62. szállítórepülő század állományába.

A CN-235 egy hat tonna teherbírású, rugalmas és megbízható típus, melyet gyorsan és könnyen át lehet alakítani különböző feladatok végrehajtására. Üzemeltethető rövid, kiépítetlen felszállópályákról is, ez a katasztrófa sújtotta területeknél nagy előnyt jelent. Az Airbus Military elmondása szerint rendkívül büszkék, hogy Franciaország ismét őket választotta. A nyolc gépen már a legújabb fejlesztéseket is alkalmazzák, ezzel is biztosítják a franciák számára, hogy minél jobban kihasználhassák a gépek képességeit.

A CN-235-ösök mellett Franciaország három C212-est is üzemeltet, az Airbus Military pedig eddig összesen 211 CN-235-t adott el 32 különböző üzemeltető számára.