Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Brazília tovább modernizálja AMX vadászgépeit

Szöveg: JETfly / Defence Professionals |  2011. január 20. 18:19

A brazil Embraer cég kapott megbízást a brazil légierőtől 43 darab AMX típusú könnyű vadászrepülőgép nagyjavítására és modernizálására. A most létrejött megállapodás a 2003-ban megkötött AMX modernizációs szerződés kiegészítése. Az első szerződés értelmében az Embraer a repülőgépek elektronikáját modernizálja, míg a második, most aláírt szerint a felújítják a gépek mechanikus részeit, a törzset és modernizálják a vadászgépek néhány elemét.

A korszerűsített, együléses vadászrepülőgép első repülésére várhatóan 2012 elején kerül sor, amikor is megkezdődhet a modernizált rendszerek tesztsorozata, míg várhatóan a brazil légierő 2012 végén veheti át az első, felújításon átesett AMX-et. A brazil légierő 20 éve kezdte el az AMX típusú könnyű vadászrepülőgépek alkalmazását. A most létrejött szerződés tovább erősíti az Embraer cég és a brazil légierő kapcsolatát, ami nagymértékben hozzájárul Brazília védelmi rendszeréhez.

A brazil légierő jelenleg 53 darab AMX típusú könnyű vadászrepülőgéppel rendelkezik, amelyek közül a Flightglobal MiliCAS információi szerint 52 darab repülőképes állapotban van.