Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bronzérmes a zalaegerszegi toborzó

Szöveg: Krizbai Diána hadnagy | Fotó: MTI/Krizsán Csaba, MH KIKNYP 20. HTI. |  2024. március 6. 17:57

Bronzéremmel tért haza a győri légfegyveres Európa-bajnokságról Tárai-Fejes Miklós törzsőrmester. Az EB-n két társával induló zalaegerszegi toborzó a férfi pisztolyosok csapatversenyében ért el kiemelkedő eredményt.

Győr_légfegyveres_Eb_Tárai-Fejes Miklós_törzsőrmester_MTI_MH_KIKNYP

Az MTI tudósítása szerint a negyeddöntőben elsősorban a 2022-es Eb-n bronzérmes Tátrai-Fejes Miklósnak volt köszönhető a siker, aki a 96 körös első tízes sorozata után hibátlan, 100 körös teljesítményt nyújtott.

A csapat két másik tagja: Polgár János és Trájer Szabolcs zászlós, aki jelenleg végzős honvéd tisztjelölt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán. A trió végül az elődöntőig menetelt, és ott a bronzmérkőzésen tudtak győzni.

Tátrai-Fejes Miklós törzsőrmester 2012 óta válogatott sportoló. Az elmúlt években több Európa- és világbajnokságon ért el kiemelkedő eredményt. Egyéniben, 2016-ban a riói olimpiára is kvótát szerzett.

A törzsőrmester 2017 óta teljesít szolgálatot a zalaegerszegi toborzóirodán, ahol katonaként és sportolóként is népszerűsíti a Magyar Honvédséget.