Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Brüsszelbe látogatott a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese

Szöveg: a Magyar Honvédség Parancsnoksága | Fotó: a parancsnokság felvételei |  2021. december 2. 10:38

Brüsszelbe látogatott november 29. és december 1. között Sándor Zsolt vezérőrnagy. A háromnapos program során a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese látogatást tett a NATO Katonai Bizottságán, a Szövetséges Erők Európai Főparancsnokságán (Supreme Headquarters Allied Powers Europe - SHAPE), valamint a NATO Különleges Műveleti Parancsnokságán (Special Operations Headquarters).

20211202-mhpkh (4)

A látogatás részeként Sándor Zsolt vezérőrnagy részt vett a NATO Katonai Bizottsági ülésén, ahol többek között a szervezet aktuális kérdéseit, valamint a következő évtized új stratégiai koncepciójának főbb irányelveit is áttekintették.

A látogatás utolsó napján a Szövetséges Erők Európai Főparancsnokságán, szakmai találkozókon vett részt a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese. A megbeszéléseken elhangzott: Magyarország és különösen a Magyar Honvédség büszke arra, hogy jelenleg magyar tábornok irányítja a NATO koszovói békefenntartó misszióját, a KFOR-t. Sándor vezérőrnagy kiemelte: a parancsnoki beosztás betöltése egyértelmű jele annak, hogy határozottan elköteleztük magunkat a Nyugat-Balkán biztonsága mellett.

A találkozók során Sándor vezérőrnagy rövid áttekintést adott a Magyar Honvédségnél folyamatban lévő fejlesztésekről és célkitűzésekről is.

20211202-mhpkh (2)

Sándor Zsolt vezérőrnagy mind Brüsszelben, mind pedig Monsban is állománygyűlést tartott az ott szolgálatot teljesítő magyar katonák számára. Köszönetet mondott a parancsnokságokon szolgálók magasszintű munkavégzéséért, majd tájékoztatta az állományt a Magyar Honvédséget érintő  tervekről.