Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

BTR távtolásban is összemérték erejüket

Szöveg: Papp Nikolett |  2009. július 2. 15:08

2007. július elsejével megszűnt a MH Szentendrei Kiképző Központ és jogutódjaként megalakult a Magyar Honvédség Központi Kiképző Bázis. Azóta minden év július első napján a bázis állománya kiképzésmentes napot tart, megünnepli az MH KKB napját.

Így volt ez az idei évben is. A bázis hivatásos és szerződéses állományának- az egészséges életmódra történő nevelés keretében- lehetősége nyílt ezen a különleges napon egyszerre sportolni és szórakozni, erősíteni a sportbaráti, munkatársi kapcsolatokat és összemérni erejét és ügyességét a bajtársakkal.
A program Dr. Isaszegi János mk. vezérőrnagy, a bázis parancsnokának köszöntőjével kezdődött, aki eredményes és sérülésmentes versenyzést kívánt minden résztvevőnek. Egyúttal megragadta az alkalmat, hogy bemutassa az állománynak Matos István őrnagyot, aki a jövőben a kiképző bázis hadműveleti részlegének vezetőjeként teljesít szolgálatot Szentendrén.

1595888753
A parancsnoki köszöntő után megkezdődtek a versenyek. Legnépszerűbb sportágnak a kispályás labdarúgás bizonyult, hat csapat adta le nevezését. Végül a Mecséri János Kiképző Osztály 1. kiképző alosztályának 3. szakasza nyerte meg a versenyt, a Parancsnokság csapata végzett a második helyen, míg harmadik lett az 1. kiképző alosztály 2. szakasza.

A biatlon versenyszámban indult versenyzők futásban és kézigránát-dobásban mérhették össze ügyességüket, más helyszíneken pedig a tollaslabda, az asztalitenisz, a távolugrás, a lövészet, úszás, a kötélhúzás és íjászat sportágaké volt a főszerep.Leglátványosabbnak a BTR távtoló verseny bizonyult, férfiak és nők közös erővel bírták mozgásra a harckocsit. Ezt a versenyszámot a Helyőrség Támogató zászlóalj csapata nyerte meg.

A mozgalmas délelőtt után a katonák újult erővel érkeztek meg az esti programra, a bázis művelődési központjában a Honvéd Táncszínház „Csárdás!- a Kelet Tangója" című előadását tekinthették meg az érdeklődők. A műsor megkezdése előtt Isaszegi tábornok köszöntötte a meghívott vendégeket, majd elismerte azon katonák és közalkalmazottak munkáját, akik az elmúlt időszakban fontos szerepet játszottak a beázott művelődési ház helyreállításában. Az ezt követő csárdástörténeti díszelőadás központi témája a szerelem volt, az izgalmas cselekmény lenyűgöző látványelemekkel párosult. A színvonalas bemutató zajos sikert aratott.

 

1595888753
1595888753
 

1595888753