Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Búcsú az aprópénztől

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. március 4. 8:21

Mindenki számára ismert probléma volt, a pénztárcában halmozódó 1 és 2 forintosok gyűjtögetése. Bár az aprópénzzel március 1-je óta nem lehet fizetni, egyre több helyen gyűjtik a forgalomból kivont érméket. A különféle jótékonysági akciókhoz a szentesi katonák is csatlakoztak.

Az egyik kereskedelmi televízió népszerű, vasárnap esti műsorának felhívására az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj katonái gondoltak egy nagyot: csatlakozni kellene a felhíváshoz! Hiszen az összegyűjtött és leadott 1 és 2 forintosokból a Gyermekétkeztetési Alapítványt támogatná a csatorna.

A szentesi katonák a legénységi szállás folyósólyán helyeztek el egy gyűjtőládát, melybe mindenki beledobálhatta a pénztárcáját nyomó, felesleges aprópénzt. Az elképzelés sikeresnek bizonyult. A folyosón közlekedő katonák a láda előtt elhaladva már-már automatikusan nyúltak a zsebbe, hogy a nemes cél érdekében megszabaduljanak a lassan kényelmetlenné váló és kivonásra kerülő kis értékű forintoktól. A pénz csak szaporodott és a kirakott láda szép lassan megtelt.

Az összegyűjtött pénzt Ráfael Péter törzszászlós és Komlósi Beáta főtörzsőrmester, mint főszervező szállította fel Budapestre a kereskedelmi televízió székházához. A pénzzel megtömött faládát a műsor szerkesztőségének egyik munkatársa vette át a szentesi katonáktól. Az átadott pénz mennyisége súlyra is jelentős volt. A közel 8 kilogramm érme értékét megsaccolni sem tudtuk, de nem is ez volt a jelentősége. A szándék mellyel segítséget nyújthattunk a rászoruló gyermekeknek, ez adta meg az értékét.