Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Buldózerek nyomultak be Gázába

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. március 29. 8:34

Több izraeli buldózer hatolt be vasárnap a Gázai övezet déli részébe, valószínűleg azért, hogy csempészalagutakat semmisítsenek meg. A buldózerek nem messze attól a szektortól tűntek fel, ahol halálos végű összetűzések voltak az elmúlt napokban izraeli katonák és palesztin fegyveresek között – közölték szemtanúk.

A szemtanúk szerint az izraeli erők Hán-Júnisztól keletre mintegy 500 méterre nyomultak be az övezetbe. Mély árkokat vájtak, és figyelmeztető lövéseket adtak le, hogy a földműveseket kellő távolságban tartsák.

Az izraeli hadsereg egyik szóvivője arról számolt be, hogy a “(határ)kerítés közelébe" telepített izraeli erők egy holttestet és egy robbanószerkezetet találtak, amelyet a katonák ellenőrzött módon azonnal felrobbantottak. Egyéb részletet nem közölt.

Egy palesztin egészségügyi csapat ezután megtalálta egy palesztin, a 27 éves Szuleimán Arafát holttestét. Testvére, Haiszam Arafát a szombatra virradóra egy ágyúlövedék robbanásában vesztette életét ugyanabban a körzetben.

Az Iszlám Dzsihád radikális palesztin szervezet közleményben tudatta, hogy Szuleimán Arafát az ő harcosuk volt, és abban a pénteki tűzpárbajban halt meg, amelyben két izraeli katona is. Az Iszlám Dzsihád szerint Haiszam Arafát viszont egyszerű civil volt, aki nem vett részt a harcokban.