Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jól szerepelt a Dream Team Mohácson

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. március 29. 8:36

Remekül szerepelt első „éles” versenyén a Bálint Zoltán, Marton Dániel egység. A Honvéd Dream Team párosa a tereprali-bajnokság nyitófutamán, a Mohács kupán hatodik, a magyar értékelésben ötödik lett. Az eredménnyel a csapat tagjai is elégedettek, és már készülnek két hét múlva esedékes következő versenyükre.

A sebességzónák GPS koordinátáinak nem pontos kijelölése miatt a szervezők mégsem változtattak jelentősen a szombat délután megállapított abszolút sorrenden, órák helyett „csak" percekben mérték a büntetéseket. Ennek ellenére a HDT megtartotta elkelő pozícióját.

– A tavalyi első futamon hetedik lettem, most pedig kategória harmadik, a bajnoki értékelésben pedig ötödik. Örülök a remek kezdésnek – mondta Bálint Zoltán. (A harmadik pozíciót megszerző cseh Zdenek Porizek nem magyar licenccel indul, ezért az eredménye nem számít bele az ob értékelésébe). – Azt hittük, a szombati eső miatt csúszósak és latyakosak lesznek a pályák, ezért sárgumit tettünk a Nissanra, de utóbb kiderült, a legtöbb részen már felszáradt a dagonya. Élveztük a száguldást, Danival jól dolgoztunk együtt, úgyhogy elégedett vagyok.

Marton Dániel megtapasztalhatta, milyen sokat kivesz az emberből egy versenyhétvége.

– Nagyon jó volt, de iszonyatosan elfáradtam – vallotta be a navigátor. – Vasárnap a szombati pályákat kellett visszafelé telesítenünk, úgyhogy komoly koncentrációt igényelt a feladat, hiszen mások voltak a kanyarok, az ívek. Ám úgy gondolom, nem vallottunk szégyent, s én is egyre inkább kezdem megszokni a versenytempót. Már várom, hogy két hét múlva újra autóba üljek.

A Mohács-kupa végeredménye (nem hivatalos):
1. Korda Erik, Tóth György(Nissan) 4:10:47 óra, 2. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel) 1:41 perc hátrány, 3. Zdenek Porizek, Zdenek Ulehla (cseh, BMW) 13:08 p h., 4. Palik László, Darázsi Gábor (Nissan) 14:55 p h., 5. Lukács András, Szegedi Ferenc (G-Baba Proto Evo) 15:52 p h., 6. BÁLINT ZOLTÁN, MARTON DÁNIEL (NISSAN) 25:20 P H.

Címkékbajnokság