Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bumerángokkal erősít az orosz hadsereg

Szöveg: honvedelem.hu / haborumuveszete.hu |  2012. február 23. 17:01

Az új páncélozott szállító harcjármű, a Bumeráng első példányait 2013-ban veheti át az orosz szárazföldi haderő, míg a típus tömeges rendszeresítésére 2015-től kezdődően kerülhet sor – mondta Alekszandr Posztnyikov vezérezredes, az orosz szárazföldi erők főparancsnoka.

A vezérezredes hozzátette, hogy napjainkban, a hadseregben BTR–82A és BTR–80 típusú páncélozott szállítójárművek állnak rendszerben.

Posztnyikov a Bumeránggal kapcsolatban elmondta, hogy azt egy egységesített, kerekes platformon építik meg.
A védelmi minisztérium tervei szerint a Bumerángok érkezéséig BTR–82A típusú páncélozott járműveket vásárol, valamint meglévő járműveit modernizálja.

A távlati páncélozott harcjárműről gyakorlatilag egyelőre semmit nem lehet tudni. A projektről először 2010-ben lehetett hallani. A páncélozott szállítójármű fejlesztésével, amely információk szerint kétéltű lesz, az Arzamasszkij gépgyár foglalkozik.
A hadiipari vállalat igazgatója, Dmitrij Galkin úgy nyilatkozott, hogy az új páncélozott szállítójármű „nem fog hasonlítani egy modern BTR-re sem". „Ez nem egy BTR lesz. Mi «kerekes harci járműnek» nevezzük" – mondta az igazgató.

A Bumeráng fejlesztésénél feltehetően felhasználják majd a BTR–90 során szerzett tapasztalatokat és egyes elemeit is.