Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Célba tekert a sereg

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző felvételei |  2022. május 15. 17:06

Két nap alatt kétszáztíz kilométert tekerve ért vissza a keszthelyi célba a tizedik „Tekerj a sereggel!” elnevezésű kerékpártúra mezőnye május 15-én, vasárnap délután.

Tekerj_a_sereggel_2_nap (14)

A túra második napján az ötszázötven résztvevő a balatonakarattyai Honvédüdülőből indulva a déli parton keresztül tekert vissza a Keszthelyen felállított célállomásra. Teljesítményük elismeréseként a célba érkezők emléklapot és érmet vehettek át a szervezőktől. A túrázókkal beszélgetve a résztvevők dicsérték az ezúttal is remek szervezést, és hálát adtak a kiváló időjárásért is.

Ugyancsak teljesítette a távot – egyes rajtszámmal indulva – Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára, aki először tekerte körbe a Balatont.

Tekerj_a_sereggel_2_nap (13)

„Ez a kerékpártúra régebb óta szerepelt a bakancslistámon, és most már kihúzhatom. Minden rendben volt a két nap során, nagyon élveztem a tekerést a sereggel” – összegezte kérdésünkre élményeit az államtitkár.

A „Tekerj a sereggel!” kerékpártúra két fő célja az egészséges, sportos életmód népszerűsítése, valamint a honvédség és társadalom kapcsolatának erősítése. A szervezők szerint idén is sikerült mindkét célt elérni.

Kapcsolódó cikkek