Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Céljuk a helytállás

Szöveg: Mátyás Andrea |  2012. július 11. 14:52

Július 7-én tizenkét frissen avatott hivatásos altiszt kezdte meg szolgálatát Székesfehérváron, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél.

Az altiszteket első munkanapjukon az alakulat parancsnokhelyettese, Koronczai Tibor mérnök alezredes az ezred parancsnoka, dr. Révész Gyula mérnök ezredes nevében köszöntötte és meghatározta számukra a végrehajtandó feladatokat. Ezt követően személyügyi, pénzügyi és logisztikai tájékoztatást kaptak járandóságaikról, elhelyezésükről, majd zászlóaljparancsnokuk tartott nekik eligazítást és elkísérte őket leendő beosztási helyükre. Hárman a Híradó-zászlóaljhoz, hárman a Logisztikai Zászlóaljhoz, hatan pedig a Nemzeti Telepíthető Századhoz kerültek.

A fiatal altisztek elmondásuk szerint nagyon örülnek annak, hogy Székesfehérvárra kerültek. Csapatgyakorlatuk tapasztalatai alapján is nagy lehetőséget látnak ebben a helyőrségben, illetve új szolgálati helyükben. Elsődleges céljuk ezért − a sikeres beilleszkedés után − a helytállás, hogy bebizonyíthassák: jó katonák. A nyelvtanulás és a missziós szerepvállalás mellett az esetleges továbbtanulás is szerepel távolabbi terveik között.

Kérdésünkre Balogh Rezső mérnök őrnagy, a Logisztikai Zászlóalj parancsnoka elmondta: három kiemelkedően fontos szakterületre érkeztek a szakképesítéssel rendelkező őrmesterek, így ezután még nagyobb hatékonysággal tudják végrehajtani az MH Összhaderőnemi Parancsnokság alárendeltségébe tartozó alakulatok fegyverzet- és rakétatechnikai kiszolgálását. Birkés Árpád Áron, Szántó Máté Gáspár és Topor Ádám őrmesterek (a képen) előképzettsége és tenni akarása szintén hozzájárul a még magasabb színvonalú feladat-végrehajtáshoz.

Fotó: A szerző felvételei