Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Civilek a Mária Terézia-laktanyában

Szöveg: MH BHD | Fotó: Bankó József |  2024. február 22. 14:50

Egy évben csak néhány alkalom adódik, amikor civilek tekinthetnek be a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár kulisszái mögé. Február 21-én, az Idegenvezetők Világnapja alkalmából, látogatócsoport járt a Mária Terézia-laktanyában.

web_BHD05065

Az idegenvezetők részére szervezett program Vastagh László nyugállományú alezredes vezetésével laktanya-túrával indult, aki maga is az épület falai között szolgált több évtizeden keresztül, így a laktanya történetén túl érdekességeket és a katonák mindennapi életét bemutató személyes történeteket is megosztott a résztvevőkkel.

A programok a 32. Testőrezred „főhadiszállásán” folytatódtak: Juhász Tamás törzszászlós, a 32. Testőrezred Koronaőrség vezénylőzászlósa tartott előadást a Szent Koronáról, illetve a Koronaőrség által ellátott feladatokról, majd Zsolnai Tamás ezredes, a 32. Testőrezred parancsnoka mesélt a szervezeti elem történetéről és mindennapjairól.

Az esemény zárásaként a Magyar Honvédség Központi Zenekar katonazenészei adtak ízelítőt következő koncertjükből, amely láthatóan osztatlan sikert aratott a látogatók körében.