Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Comic Con: Thor, Darth Vader és a Magyar Honvédség katonái

Szöveg: Bányász Eszter | Fotó: Nagy Gábor, Budapest Comic Con Facebook-oldala |  2023. június 10. 21:08

Elstartolt a Comic Con, a sci-fi és fantasy szerelmeseinek egyik kedvenc rendezvénye, a budapesti BOK Sportcsarnokban, június 10-én. A kétnapos programon a széles körben ismert színészek, képregényszerzők és cosplayerek mellett a Magyar Honvédség digitális katonáival is találkozhatnak az érdeklődők.

Kristofóri Balázs főhadnagy, a Honvédelmi Minisztérium Honvédelmi Nevelési Főosztályának főtisztje hangsúlyozta, hogy a várhatóan több, mint tizenkétezer főt vonzó rendezvény tökéletes alkalmat nyújt arra, hogy a civilek találkozhassanak a katonákkal, illetve megismerkedhessenek a honvédelem ügyével.

Az idei Comic Con-on a Magyar Honvédség katonáival is találkozhatnak a látogatók. Az érdeklődők a szolgálatvállalással kapcsolatos információk begyűjtésén túl, a rendszeresített fegyvereket is megtekinthetik, illetve különböző szimulátorokat is kipróbálhatnak. Ezek mellett a rendezvényre ellátogatók mindkét nap testközelből láthatnak digitális katona felszerelést viselő katonákat is.

P6100082

„Valamilyen szinten mindannyiunknak az az álma, hogy szuperhősök legyünk, ezért olyan fontos számunkra, hogy a Magyar Honvédség jelen legyen és képviseltesse magát a rendezvényen, hiszen nekünk a katonák a szuperhősök” – fogalmazott Csanda Gergely, a rendezvény főszervezője.

Címkéktoborzás