Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csak a HadERŐvel teljes a kedd!

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Horváth Sztaniszláv archív felvétele |  2024. március 18. 11:02

Március 19-én többek között a légierő egyik legsokrétűbb alakulatának működésével, illetve a tűzszerészek kiképzésének részleteivel jön az M1 „HadERŐ – Hazámat szolgálom!” magazinműsorának legújabb adása!

Szolnok_H225M_HSZ_2

„Város a városban” – így jellemzik a műsorban a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandárt, amelynek laktanyája egy étterem mellett fodrászt, koncerthelyszínt, kápolnát, sőt, még üzleteket is rejt. Az adás által betekinthetünk e sokrétű alakulat mindennapjaiba, és dr. Bali Tamás ezredes is elmondja, miként lehet ezt parancsnokként összefogni.

A korábbi adásokból már kiderült, hogy a tűzszerészek az év minden napján szolgálatban állnak. Itt az idő, hogy arra is fény derüljön, hogyan is néz ki a kiképzésük gyakorlati része, avagy hogyan lesz valakiből tűzszerész.

A katonalét és az alkotói tevékenység szimbiózisa nem csak lehetséges, de rendkívül sokrétű is lehet. Az adásban Kui István szakaszvezető, az MH Bornemissza Gergely 2. Felderítőezred katonája mesél arról, hogy mi a közös hivatásában és festészetében.

Végül, de nem utolsó sorban jöjjön a toborzás, mégpedig új szemszögből: mi motivál egy toborzókatonát, hogyan és meddig egyengeti egy-egy jelentkező útját?

Ne feledjék! Minden kedden délelőtt „HadERŐ – Hazámat szolgálom!” az M1-en! Tartsanak velünk!