Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pillanatfelvétel

A Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2024. március 18. 14:17

Kollégánk, Kazi Antal nemcsak a HM Zrínyi Nonprofit Kft. keretein belül működő Katonai Filmstúdió operatőreként, hanem fotósként is rendszeresen maradandót alkot, nívós felvételek jelzik a munkásságát. Ennek legújabb bizonyítéka a fotóiból rendezett kiállítás, amelyet legutóbb a szegedi Dómban tekinthettek meg az érdeklődők.

202403_Magyar_Honvéd_magazin_borító

A több mint harminc felvételből álló tárlat a 2023 tavaszán megrendezett lourdes-i katonai zarándoklat eseményeibe enged betekintést. Ez a néhány nap korántsem csak az áhítatról és az imádságról szól: például esténként a különböző országok katonazenekarai fesztiválszerű hangulatot teremtenek a dél-franciaországi kisváros utcáin, s a fotók segítségével ezeknek a pillanatoknak is részesei lehetnek a kiállítás látogatói.

Kazi Antal számára a fényképezés életstílus, a vizuális látásmód szinte meghatározza a mindennapjait. Viccesen azt szokta mondani, hogy neki már az óvodában is kamera volt a jele. A Pannónia Filmstúdióban sajátította el a szakma, illetve a hivatás alapjait, majd több éven át dolgozott különböző televíziós csatornáknál, egyebek mellett a Duna Televízió, az MTVA, illetve a TV2 csapatában. A Katonai Filmstúdiónak tizenkét éve operatőre.

– A hivatásomnak köszönhetően számos alkalommal juthattam el nem mindennapi helyekre: találkoztam igazán különleges emberekkel, részt vettem érdekes és izgalmas eseményeken. Ilyenkor a kamera mellett mindig ott van velem a fényképezőgépem is, hogy meg tudjam örökíteni az adott szituációt.

További részletek a Magyar Honvéd magazin március 14-én, csütörtökön megjelent számában!