Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Családi nap az Afganisztánba készülőknek

Szöveg: Sebők Szilvia |  2011. november 30. 13:39

Családi napot szerveztek 2011. november 26-án, szombaton Debrecenben a humánszolgáltató iroda munkatársai a PRT-12 állománya részére. A katonák és a hozzátartozók előadásokat hallgathattak, amelyekből hasznos információkat tudhattak meg a misszióval kapcsolatban.

Somogyi János alezredes, a kontingens parancsnoka kiemelte a bajtársiasság, a támogató családi háttér fontosságát, és kifejezte örömét, hogy ilyen nagy számban jelentek meg családtagok a rendezvényen. A pénzügyi előadás pontos tájékoztatást nyújtott a misszió anyagi oldaláról, melyet a hozzátartozók rendkívül hasznosnak tartottak. Ezután a pszichológus a kiutazás előtti, a misszió alatti, valamint a hazaérkezés utáni időszak során felmerülő lehetséges problémákról, illetve azok megoldási lehetőségeiről beszélt, különösen kiemelve a gyermekes családok nehézségeit. A humánszolgáltató iroda munkatársa pedig tájékoztatta a jelenlévőket az iroda szolgáltatásairól és elérhetőségeiről.

Eközben a gyerekek a sportcsarnokban változatos programok keretében szórakozhattak. Ugrálóvár, labdajátékok, lufihajtogatás, valamint kézműves-foglalkozások várták őket. Így a kicsik és a nagyok is egy tartalmas, programokkal teli délelőttöt tölthettek el a családi nap keretében.

1595928045