Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csapatlátogatás Szentesen

Szöveg: Juhász László százados |  2012. március 26. 14:32

Szentesre, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredhez érkezett csapatlátogatásra Domján László vezérőrnagy március 24-én. Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) parancsnokát Nyers József mérnök ezredes, az alakulat parancsnoka a tiszai gyakorlótéren fogadta.

A gyakorlótéren

1595933170
Domján vezérőrnagy kiképzés közben ismerkedhetett meg az alakulat képességeivel, valamint a hídépítés és az átkelés technikai eszközeivel. A tábornok egy PTSZ-M lánctalpas úszó gépkocsiról, a Tiszáról figyelte a katonák tevékenységét pontondobás és -összekapcsolás közben, majd a megépített 80 tonnás komp üzemeltetésének folyamatát.

Ezt követően – immár a laktanyában – Nyers ezredes rövid jelentésben kitért az alakulat felépítésére, tevékenységére és fontosabb feladataira.

A program állománygyűléssel folytatódott, amelyen Domján vezérőrnagy elmondta: a jelenlegi, nehéz anyagi helyzetben a Magyar Honvédség működését a szakmaiság és a takarékosság tekintetében az optimumhoz kell közelíteni. Kiemelte, hogy ebben az évben is nagy hangsúlyt kell fektetni a kiképzésekre, valamint a nemzetközi szerepvállalással kapcsolatos feladatok teljesítésére. 

„Azt a szakmai hozzáértést, amit a szentesi műszaki katonák már Okucaniban, a Magyar Műszaki Kontingens munkája során és azóta is folyamatosan bizonyítanak, meg kell őrizni! Szükség van arra a tudásra, amit képviselnek" – mondta Domján László vezérőrnagy.

A látogatás végén az MH ÖHP parancsnoka megtekintette a Magyar Honvédség egyetlen búvár-alapkiképző bázisát, valamint az ezred büszkeségét, a csapatmúzeumot.

1595933170

 Fotó: A szerző felvételei