Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csapatmunka, bajtársiasság, összetartó közösség

Kadét beillesztő tábor Kaposváron

Szöveg: Tihanyi-Obál Mária főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2023. szeptember 1. 7:36

Somogy és Baranya vármegye több mint harminc fiatalja vett részt a Kaposváron tartott honvéd kadét beillesztő táborban.

IMG_0414

A tábort az MH 5. Területvédelmi Ezred közreműködésével szervezte meg a kaposvári Eötvös Lóránd Műszaki Technikum és Kollégium azzal a céllal, hogy a kadétok a tanév indulása előtt kötetlenebb formában tölthessenek el néhány napot, miközben bepillantást nyernek a katonák mindennapjaiba. Mindez lehetőséget teremt arra is, hogy megtapasztalják a fegyelem, a csapatmunka, valamint a bajtársiasság érzését, és egy összetartó közösséggé formálódjanak.

A táborozókat érkezésükkor osztályfőnökük fogadta, aki az ezred önkéntes területvédelmi tartalékos állományát erősíti, augusztusban pedig sikeres vizsgával zárta a Magyar Honvédség Egységes Alapkiképzési Programját, így frissen megszerzett szakmai ismeretekkel felvértezve adhat hiteles példát az elkövetkezendő tanévben diákjainak.

IMG_0483jav

A formaruhák kiosztását követően a fiatalok elméleti foglalkozás keretében tájékozódhattak a Magyar Honvédség felépítéséről, szervezeti elemeiről és azok feladatairól. Ellátogattak a szigetvári Honvédelmi Sportközponthoz is, ahol a küzdősport és önvédelmi alapok mellett BlazePod kihíváson és képességfejlesztő foglalkozáson is részt vettek, emellett lézerfegyver-, légpuska- és airsoft lövészetet, valamint íjászatot is kipróbálhattak.

A már korábban kialakított három rajnak a tábor zárónapja jelentette a legnagyobb kihívást. A mozgalmas délelőtt során a fiatalok ügyességi és műveltségi vetélkedőn mérhették össze tudásukat és képességeiket. A győztes rajt pedig vándorserleggel jutalmazták, amelyért időről-időre újra megküzdenek az ifjú kadétok.