Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Miskolci középiskola csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz

Szöveg: Guczi Emese tartalékos zászlós | Fotó: a szerző felvételei |  2023. szeptember 1. 8:33

A miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium is csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz. Az együttműködési megállapodást az iskola részéről Molnár Tünde igazgatónő, a Magyar Honvédség részéről Vantal Zsolt ezredes, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred (MH 2. TVE) parancsnoka írta alá augusztus 29-én.

HKP Miskolc 4

Az aláíráson részt vett Kis Ákos kormánytanácsos, a Honvédelmi Minisztérium Honvédelmi Nevelési Főosztály, Köznevelési és Ifjúságstratégiai Osztály osztályvezetője, Gulyás László alezredes, az MH 2. TVE 10. Területvédelmi Zászlóalj parancsnoka, valamint Nagy László zászlós, a zászlóalj honvédelmi nevelési referense is.

Kis Ákos beszédében kiemelte, hogy országos szinten a Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium a 141. iskola, amely csatlakozott a honvédelmi és hazafias nevelést nyújtó programhoz. A miskolci székhelyű 10. Területvédelmi Zászlóalj immár tizenkilenc partneriskolával áll együttműködésben és segíti a kadétok honvédelmi nevelését a Honvéd Kadét Program keretein belül Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében. A dokumentum aláírását követően a résztvevő felek átbeszélték a program nyújtotta lehetőségeket, valamint átadták a csatlakozást igazoló tanúsítványt és a gravírozott emléktáblát.