Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Debrecenben folytatódott a párbeszéd a nyugállományúakkal

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2021. június 24. 22:11

Nyugállományú katonákkal és honvédségi nyugdíjasokkal találkozott Benkő Tibor honvédelmi miniszter június 24-én, csütörtökön, Debrecenben.

Debrecen (1)

A tárcavezető egyebek mellett arról beszélt, hogy a honvédelem ügyéért folyamatosan, mindannyiunknak tenni kell. Kiemelt figyelmet kell fordítani a fiatalokra, de nagyobb támogatást kell nyújtani a honvédelmi tárca gondoskodási körébe tartozó idősebb generációnak, így a nyugállományú bajtársainknak is.

A cívisvárosban folytatódott az a regionális fórumsorozat, melyen Benkő Tibor honvédelmi miniszter tájékoztatást adott a Magyar Honvédségben zajló változásokról, a katonai életpályamodellről, a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program eddigi eredményeiről a nyugállományú katonáknak és honvédségi dolgozóknak. A tárcavezető a HOSZ, HOKOSZ, MATASZ és BEOSZ szervezetek tagjait tájékoztatta – egyebek mellett - a hazafias honvédelmi nevelés és a fiatalok megszólításának fontosságáról, valamint a nyugállományú bajtársakat és honvédségi alkalmazottakat érintő aktuális kérdésekről.

Debrecen (5)

A járványhelyzetet megelőző időszakban az ország több pontján tartott előadást nagy létszámú nyugállományú katonának és honvédségi dolgozónak a tárca vezetője. Debrecenben ma arra nyílt lehetőség, hogy az érintettekkel a korábban elhangzottak tapasztalatait szűk körű fórumokon feldolgozzák, kikérjék véleményüket, észrevételeiket a haderő fejlesztéséről, a honvédség jövőbeni terveiről.

A miniszter szólt a megjelenteket érintő gondoskodási, támogatási programokról, amelyet a tárca dolgozott ki a honvédelem ügye iránt elkötelezett nyugállományú katonák számára, akik a mai napig a honvédség nagy családjához tartoznak. A Magyar Honvédség és a honvédelmi tárca egyaránt számít az ő felkészültségükre és tapasztalatukra.

Debrecen (4)

A miniszter előadásának további részében szólt a jelenleg is zajló Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programról, annak eddigi eredményeiről.

Az érintettek aktív résztvevői voltak a beszélgetésnek: számos észrevételt és javaslatot tettek a felmerült témák vonatkozásában. Megköszönték a tárca és a honvédség vezetésének a kezdeményezést, és kérték, hogy a kölcsönös együttműködés reményében hasonló beszélgetésekre a jövőben is kerüljön sor.

Debrecen (6)j
Kapcsolódó cikkek