Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Debütált a török légierő új bemutatócsapata

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2011. április 20. 19:19

2011-ben jubilál a török légierő (TAF – Turkish Air Force), hiszen ebben az esztendőben ünneplik fennállásuk 100. évfordulóját. E jeles évforduló kapcsán új bemutatócsapattal is büszkélkedhet a légierő, hiszen a népszerű demo team, a Turkish Stars mellett, immáron az új csapat, a Solo Türk F-16-os szóló bemutatóját is megcsodálhatták a törökök.

A látványos, fekete, ezüst, illetve arany színekre festett F-16-os hasán a török zászló félholdja, illetve csillaga is helyet kapott, függőleges vezérsíkjára pedig arannyal festették fel egy sólyom fejét. A Solo Türk csapatot a török légierő fennállásának 100. évfordulója alkalmából alapították, az egész éves ünnepségsorozat keretein belül szóló bemutatóikkal igyekeznek a TAF hírnevét öregbíteni. Az új bemutatócsapat elsőként 2011. április 15-én repülte szóló demoját az ankarai Akinci légibázis felett. A török F-16-os, a típustól megszokott elemekkel kápráztatta el a helyszínre kilátogató török elnököt, illetve több magas rangú tisztet is.

A török légierő fő eseményként, 2011. június 4-5. között Izmírben ünnepli 100. születésnapját a nagyszabású Turkish International Airshow keretein belül: a török bemutatócsapatok mellett várhatóan a legnépszerűbb európai kötelékek (Patrulla Aguila, Patrouille de France, Team Orlik, Krila Oluje, Red Arrows, Iskry Team) is tiszteletüket teszik Törökországban, továbbá az amerikai Thunderbirds, illetve a pakisztáni Sherdils is meghívást kapott.

1595917515
 
1595917516