Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Digitális harcosok küzdelme

Szöveg: Petróczy Levente |  2023. április 12. 9:27

Ismét CS:GO bajnokságot rendez a Honvédelmi Sportszövetség. A versenyzők április 14. és 16. között a budapesti Gamerlandben, hazánk legnagyobb és legmodernebb e-sport központjában mérhetik össze tudásukat.

dwnyit

A Digital Warriors CS:GO bajnokság célja az, hogy a hazai gamerek körében népszerűsítse a Honvéd Kadét Programot és versenyzési lehetőséget biztosítson számukra. CS:GO (Counter-Strike: Global Offensive) egy online csapatalapú, belső nézetű, lövöldözős játék. A mérkőzéseken két csapat méri össze az erejét, a „terroristák” és a „terrorelhárítók”. Első nap a kadétok küzdenek egymással, majd szombaton és vasárnap a profi csapatoké lesz a főszerep. A kadétok számára egy korábbi alkalommal rendezték meg a két napos elődöntőt, amelyen negyven csapat vett részt, közülük a legjobb nyolc került be a döntőbe. A csapatokat négy fős csoportokba sorolják, ahol a csoportmeccseket követően az első két helyezett jut az elődöntőbe, ahol a csoportgyőztesek a másik csoport második helyezettjével játszanak a döntőbe jutásért.

4-DW-Cup-2023-1080x1080

A profik versenyén szombaton rendezik a csoportmérkőzéseket, majd vasárnap a negyed- és elődöntőket követően a bronzmeccsen és döntőben dől el, hogy kik állhatnak fel a dobogóra. A dobogós helyen végzett kadét csapatok kupával, éremmel és értékes Logitech tárgynyereményekkel gazdagodnak.

A major bajnokság első két helyezettje pénznyereményt, a harmadik helyezett csapat pedig Logitech G Pro wireless egeret kap.

A Logitech Kadét Kupa résztvevői:

A csoport: Miskolci SZC Andrássy Gyula Gépipari Technikum - Tisztelet

Veszprémi SZC Öveges József Technikum, Balatonfűzfő - OKES

Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Jászberény – Liska

Criminals Heves Megyei SZC József Attila Technikum, Gyöngyös – Jaszk

B csoport: Vajda Péter Evangélikus Gimnázium, Szarvas – VaEs

Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium, Debrecen – EGDEMSZK

Vajda Péter Evangélikus Gimnázium, Szarvas – Citadella

Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakképző Iskola és Kollégium - IVteam

A Logitech Major Kupa résztvevői

A csoport: Domination, Brooklyn, DEAC, Neymarpeek, Feketék-Fehéren, Xdhun

B csoport: BEE, LLH, Bullpeek, Lanonnyerünk, Lethimcook, Team Saints