Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Előadás a területvédelmi ezredről Miskolcon

Szöveg: Szidor Viktória hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2023. április 12. 10:37

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központ (MH 2. TVE HOKK) és a Magyar Huszár Alapítvány szervezésében, az „Adassék tisztelet a katonaeszménynek” előadás sorozat részeként Vantal Zsolt ezredes, az alakulat parancsnoka tartott előadást Miskolcon április 5-én.

Előadás4 (1 of 1)

Az ezredes az előadáson jelenlévő kadétok és tartalékos katonák részére bemutatta a tartalékos rendszer fejlődésének legfontosabb állomásait, a tartalékos szolgálati formákat, valamint ismertette az Önkéntes Tartalékos Rendszer felépítését és működését. Elmondta, hogy január 1-től már hét területvédelmi ezred végzi a tartalékos katonák kiképzését. Szó esett arról is, hogy a tartalékos katonák az elmúlt években példaértékűen hajtották végre a rájuk bízott feladatokat. A tartalékosok bizonyították helytállásukat a déli határszakaszon, valamint a koronavírus-járvány okozta válsághelyzet során; kiemelkedően teljesítettek a hazai és nemzetközi gyakorlatokon és missziós feladatokban is részt vesznek - Koszovó mellett, immáron Irakban is.

Vantal Zsolt ezredes hangsúlyozta továbbá, hogy a Honvéd Kadét Program kiváló lehetőséget biztosít a fiatalok számára ahhoz, hogy betekintést nyerjenek a katonaélet rejtelmeibe és ezáltal egyre többen érdeklődjenek majd a katonai életpálya iránt.

A területvédelmi ezred honvédelmi oktatási és kulturális központja által szervezett előadásoknak köszönhetően egyre több helyszínen, egyre több diák és felnőtt érdeklődő kaphat bepillantást a Magyar Honvédség életébe és ismerkedhet meg a honvédelmi neveléssel, és az Önkéntes Tartalékos Rendszerrel.