Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Dinamikus Együttműködés 2011. – végső koordinációs konferencia

Szöveg: VT |  2011. május 5. 13:33

Május 3-án Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság adott otthont a „Dinamikus Együttműködés 2011” gyakorlat végső koordinációs konferenciájának, amelyet egy több mint három hónapos tervezési folyamat előzött meg.

A rendezvényt Huszár János dandártábornok az MH ÖHP szárazföldi haderőnem főnöke nyitotta meg.
Mint elmondta: az idei gyakorlat sajátossága, hogy két helyszínen rendezik meg. A gyakorlat keretében egy zászlóalj harccsoport éleslövészetet is végrehajt – tette hozzá a tábornok. Ezt követően úgynevezett országvédelmi dinamikus bemutatót tartanak, valamint ekkor rendezik meg a „Vigorous Warrior" elnevezésű többnemzeti egészségügyi bemutatót a nullponti lőtéren.

Az idei gyakorlat főerejét az MH 25. Klapka György Lövészdandár alkotja, míg a „Vigorous Warrior" dinamikus bemutató végrehajtásáért a HVK Egészségügyi Csoportfőnökség felel.
A gyakorlat ünnepélyes megnyitóját május 23-án 14 óra 30 perckor tartják, a két fő látogatói nap pedig június 7. és június 8. lesz.

Az értekezlet zárásaként Huszár dandártábornok összegezte az eddig elvégzett feladatokat, felhívta a figyelmet a parancsnokok és törzsek felkészítésének jelentőségére, valamint a hátralévő feladatokra.

1595918142

 Foto: Tosoki Attila