Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Drónok napja

A Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2023. szeptember 16. 10:17

A szolnoki RepTárban immár harmadik alkalommal tartották meg a Drónok Napja (Drone Day) elnevezésű rendezvényt. A program részeként – a repülőmúzeum által kínált szokásos élményelemek mellett, mint például a 4D mozi, a szimulátor vagy a csúszópálya – a szakemberek színvonalas bemutatókkal várták a repülés, illetve a dróntechnológia szerelmeseit.

MH202309_boritó

A Drone Hungary és a múzeum által közösen szervezett tematikus napon a RepTár impozáns méretű kiállítóhelye madártávlatból is megtekinthető volt – köszönhetően a kamerákkal felszerelt pilóta nélküli repülőgépeknek. A látogatók emellett közvetlen közelről szemügyre vehették a videós, a rendőrségi, a katonai, a mezőgazdasági és a versenydrónokat, sőt a vállalkozó szelleműek akár drónpilótaként is kipróbálhatták képességeiket. Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár jóvoltából a YAW2 VR szimulátor szintén a vendégek rendelkezésére állt, de az esemény idején több alkalommal beindították a METEOR–3MA típusú pilóta nélküli célrepülőgép gázturbinás sugárhajtóművét is.

A dinamikus programok mellett megannyi statikus kiállítás színesítette az eseményt, hiszen az említett szervezeteken túl képviseltette magát az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár, a HM EI Zrt., a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, illetve számos civil vállalat.

További részletek a Magyar Honvéd magazin szeptember 15-én, pénteken megjelent számában!