Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédségi toborzópont nyílt az NKE-n

Szöveg: Nemzeti Közszolgálati Egyetem | Fotó: Szilágyi Dénes |  2023. szeptember 16. 12:17

Már a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) is lehet jelentkezni katonai szolgálatra. Az egyetem Oktatási Központjának aulájában idén ősszel megnyílt toborzóponton a Magyar Honvédség katonái várják minden héten kedden és szerdán 12.00 óra és 15 óra 45 perc között azok jelentkezését, akik személyesen is meg akarnak bizonyosodni arról, hogy a bátorság és az összetartó közösség nem csak szlogenek.

1_katonai_toborzas_2023-2

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség idén februárban indított el egy egész évet átfogó, országos toborzókampányt, amelynek célja, hogy minél többen megismerhessék a különböző szolgálatvállalási és képzési lehetőségeket. Az NKE-s toborzóponton bárki felteheti kérdéseit akár a tartalékos, akár a szerződéses szolgálatról, de a különböző honvédségi programokról is.

Az önkéntes tartalékos szolgálat például ideális lehetőség, ha valaki még tanulmányait folytatja, illetve van civil munkája, de szeretné megélni a hazája, a honvédelem iránti elhivatottságát. A tartalékos kiképzések és feladatok összeegyeztethetők az iskolai elfoglaltságokkal, így az NKE civil szakos hallgatói is betekintést nyerhetnek a honvédség mindennapjaiba.

Az önkéntes tartalékos katonai szolgálat, mivel önkéntes, nem jár olyan nagy kötöttséggel, mint a szerződéses katonák esetében. Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság toborzói elmondták, az elmúlt években sok olyan tartalékos volt, aki miután megtapasztalta a katonalétet, végül civil életét feladva, hivatásul választotta a hadsereget.

Forrás: uni-nke.hu