Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Dróntámadás Pakisztánban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. február 9. 11:04

Pilóta nélküli amerikai repülőgép (drón) mért csapást két rakétával egy házra Pakisztán északnyugati részében február 9-én, csütörtökön hajnalban, három feltételezett milicista meghalt – közölték a helyi hírszerzés tisztviselői.

A tájékoztatás szerint a támadás Észak-Vazirisztán legjelentősebb városának, Mirámsáh piacát érte, három másik feltételezett milicista megsebesült. Egyelőre nem közölték a halottak és sebesültek pontos kilétét.

Viszonylagos szünet után két napon belül ez volt a második dróncsapás Észak-Vazirisztánban. Az Egyesült Államok idén január elején, egy hónapos szünetet követően, felújította a pilóta nélküli repülőgépek bevetését. A leállás oka az volt, hogy tavaly november végén a NATO harci gépei tévedésből légicsapást mértek két pakisztáni őrhelyre, és kioltották 24 pakisztáni katona életét.

A pakisztáni törzsi területek ellen eddig mintegy 220 amerikai rakétatámadást hajtottak végre, amelyekben 1700 ember halt meg, többségében lázadók. A pakisztáni hatóságok ugyan elítélik ezeket a rakétacsapásokat, de sajtóértesülések szerint Iszlámábád egy Washingtonnal között titkos alku keretében szemet huny a támadások felett.

CímkékNATOrakéta