Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egy életre kötelez

Szöveg: Galambos Sándor | Fotó: a szerző felvételei |  2022. február 18. 20:16

Huszonnyolc pályakezdő szerződéses és önkéntes műveleti tartalékos katona tett ünnepélyes keretek között esküt február 18-án, pénteken, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison. Az eskü előmondója Pusztai Fanni Sára főhadnagy volt. Az újoncoknak a hathetes alapkiképzés során tanúsított fegyelmezett, kemény munkáját dr. Koller József dandártábornok, a helikopterbázis parancsnoka és Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa köszönték meg.

xIMG_4692

A sikeres elméleti és gyakorlati vizsgákat követően családtagjaik, barátaik és leendő kollégáik jelenlétében tettek esküt az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisra január 10-én, alapkiképzésre bevonult szerződéses tiszti, altiszti, legénységi és önkéntes műveleti tartalékos szolgálatot vállalt katonák. Magyarország és polgárainak biztonsága, az ország határainak védelme iránt elkötelezett fiataloknak dr. Koller József dandártábornok rendhagyó módon, a pulpitusról lelépve kívánt katonai pályájukhoz sok sikert, erőt és egészséget. „Bízom benne, hogy önként vállalt hivatásuk gyakorlása során sikerül megvalósítani céljaikat, hosszú távú terveiket. Számítunk a szolgálataikra, hiszen a folyamatosan korszerűsödő Magyar Honvédségnek szüksége van magasan képzett, elhivatott, fiatal szakemberekre. Kívánom, hogy egész pályafutásuk ideje alatt őrizzék meg azt a lelkesedést és elkötelezettséget, amelyet az elmúlt hetekben, az alapkiképzésük során tanúsítottak. Szolgáljanak tisztességgel, bátorsággal és becsülettel” - fogalmazott a dandártábornok.

Miután Kaszab Zoltán főtörzszászlós is gratulált az újonnan esküt tett katonáknak, az alapkiképzésen nyújtott kiemelkedő teljesítményük elismeréséül Koller dandártábornok oklevelet adományozott dr. Grúber Richárd hadnagynak, Krájnyák Brigitta önkéntes műveleti tartalékos törzsőrmesternek és Kun Attila közkatonának.

A most esküt tett pályakezdő tisztek, altisztek és közkatonák pár nap szabadság után ismét visszatérnek a helikopterbázisra: egyhetes felkészülésen vesznek majd részt, amely során a határszolgálati feladatok végrehajtását gyakorolják. Ezt követően vehetik át beosztásaikat a Magyar Honvédség Parancsnoksága Különleges Műveleti Szemlélőségén, az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárnál, az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál, az MH Egészségügyi Központnál, az MH Kiber- és Információs Műveleti Központnál, az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezrednél és a szolnoki helikopterbázison.