Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egy éve történt…

Szöveg: Fekete Róbert õrgy. |  2009. június 24. 9:47

Egy évvel ezelőtt a kecskeméti bázis az év legnagyobb közös repülőkiképzését hajtotta végre a Louisiana Air National Guard 159. Vadászrepülő ezredének kijelölt egységével, amikor 2008. június 20-án Fehérgyarmat közelében lezuhant az alakulat egy L-39 típusú repülőgépe. A kétfőnyi személyzet; Janicsek András alezredes és Ignácz Zoltán főhadnagy életét vesztette.

A katasztrófa áldozataira, kollégáinkra emlékeztünk Ignácz Zoltán sírkőavatásán. Minden szónál többet mond az a megemlékezés, amelyet Murguly Gusztáv őrnagy, a Puma század tagja mondott:
“Az emlékezés nehéz percei ezek, ahol Ignácz Zoltán főhadnagyra, egy kedves bajtársunkra emlékezünk.

1595888458
Az egy évvel ezelőtti tragikus nap eseményei bevésődtek mindannyiunk lelkébe. A Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis és különösen a Puma század nevében bátran mondhatom, hogy személye mind a mai napig jelen van közöttünk.
Zoliban egy rendkívül tehetséges pilótát ismertünk meg, aki a haza szolgálatának szentelte életét és sikeresen átküzdötte magát az elé állított akadályokon. Gond nélkül végrehajtotta a könnyűnek legkevésbé sem mondható kanadai kiképzést és beküzdötte magát azon kevesek közé, akik elmondhatják magukról, hogy egyszer Gripen pilóták lesznek. Ezáltal kivívta magának repülőtársai és kollégái elismerését, megbecsülését.

A nehéz és erőt próbáló mindennapi munka mellett Zoli második családjának érezte a

1595888458
Puma századot, ahol segítő kezet kapott és amely befogadta és támogatta Õt. Egy ígéretes repülő pályafutás és életút tört ketté.
Most, így egy év távlatából derül csak ki igazán, hogy mennyire is hiányzik Zoli a pilótaközösségből. Nem volt alkalom mikor egy-egy beszélgetésnél ne került volna fel a neve, ne hangzott volna el egy olyan történet, aminek még Õ is részese volt, vagy ne lettek volna párás tekintetek a társaságban. Ha fizikailag már sajnos nincs is velünk, de a gondolatainkban, emlékeinkben tovább élt, és tovább is fog élni addig, amíg lesznek akik ismerhették, együtt repülhettek vele.

„Minden nap megszűnik valami, amiért az ember szomorkodik, de minden nap születik valami új, amiért érdemes élni és küzdeni." Herakleitosz

1595888459