Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egy névkönyvvel kezdődött…

A személyügyi állománynak fontos feladata lesz a tartalékos rendszer bővítésében is

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Nagy Gábor |  2023. május 10. 22:15

Május 10-e fontos dátum a személyügyi igazgatás történetében, hiszen Klapka György hadügyminiszter-helyettes 1849-ben, ezen a napon rendelte el a honvédsereg első tiszti sematizmusának kiadását, ami a teljes haderő főtiszti és törzstiszti állományáról kiadandó névkönyv előkészítését szolgálta.

Ezért lett ez a nap a személyügyi igazgatás napja, és ezért rendeztek május 10-én ünnepi állománygyűlést a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális központban, ahol Zsiga Tamás dandártábornok, a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség csoportfőnöke felolvasta a honvédelmi miniszter és a vezérkari főnök közös köszöntőlevelét.

„A Magyar Honvédség személyügyi szakemberei komplex feladataikat az elmúlt esztendőben is magas minőségben látták el. Mindez nagymértékű felkészültséget, precizitást és folyamatos készenlétet kívánt a személyügyi szakállománytól. A szakterületnek fajsúlyos szerepe volt a 2022-ben elkezdett szervezeti változásokkal kapcsolatos szabályzatok előkészítésében, az eljárás kidolgozásában, valamint meghatározó munkát végeztek a Magyar Honvédség Parancsnokság átalakításában, majd Honvéd Vezérkarrá történő szervezésében” – fogalmaztak az elöljárók.

P5102318

Bozó Tibor altábornagy, a Honvéd Vezérkar törzsigazgatója elmondta: személyzeti csoportfőnökként megtapasztalta, hogy milyen nehéz és komplex feladata van a személyügyi feladatokkal foglalkozó szakembereknek. Közösen nagyon sok sikert élhettek át, ami az összetartás és a precizitás nélkül nem valósulhatott volna meg. Mint mondta, a jövőben is nagy kihívások várnak az állományra, hiszen többek között feladatuk lesz a tartalékos rendszer megszilárdítása, bővítése is.

A beszédek után az elöljárók elismeréseket és ajándéktárgyakat adtak át, majd a The Easy Babies formáció műsora zárta az ünnepséget.