Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pakisztáni látogatás a Honvédelmi Minisztériumban

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Nagy Gábor |  2023. május 10. 21:27

A pakisztáni Nemzetvédelmi Egyetem felsőfokú vezetőképző tanfolyamának tanulócsoportja tájékoztató előadásokon vett részt a Honvédelmi Minisztériumban május 10-én, szerdán. A delegációt Kajári Ferenc vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese köszöntötte.

pakisztaniak_a_HM_egy_ben_nagygabor (17)

A vezérőrnagy elmondta, hogy a Magyarországot közelmúltban érintő krízisek nagyban meghatározták a Magyar Honvédséget. 2015-ben a legnagyobb feladatot a migrációs válság okozta, majd 2020-ban a koronavírus járvány elleni védekezésben vette ki a részét a honvédség. Kiemelte: a delegáció látogatása csak elmélyíti a két ország kapcsolatát, ami remélhetőleg a jövőben még több együttműködéshez vezet majd. Kajári Ferenc vezérőrnagy és Syed Wajeeh Ul Hassan sorhajókapitány, delegációvezető a köszöntőt követően ajándékot adtak át egymásnak, majd a pakisztáni fél hozzátette: ők is szívesen látják a magyar delegációt hazájukban.

pakisztaniak_a_HM_egy_ben_nagygabor (5)

Az előadásokban bemutatták hazánk biztonság- és védelempolitikáját, majd a Magyar Honvédség szervezetének, a Honvédelmi- és Haderőfejlesztési Program bemutatása következett, majd végül a honvédség nemzetközi műveleti szerepvállalását prezentálták a vendégeknek. A delegáció egy hetet tölt Magyarországon, ezalatt többek között ellátogatnak a Nemzeti közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karára, valamint meglátogatják az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezredet is.