Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jéghokisaink készen állnak

Szöveg: Teszler Vendel / Honvédelmi Minisztérium | Fotó: Szováthy Kinga |  2023. május 10. 21:14

Május 9-én Kanada ellen küzdöttek meg hokisaink az MVM Dome-ban, ahol a Magyar Honvédség is támogatásáról biztosította a magyar férfi jégkorong válogatottat.

A Dome környékén már kora délután nagy volt a tömeg. A Hokitavasz második felvonására érkező szurkolók először ismét a Magyar Honvédség bemutatójával találkozhattak. A látogatók a katonazenekar által játszott zenére lehettek először figyelmesek, de zenészeink mellett a Magyar Honvédség Gidrán harcjárművel, YAW2-es repülőgép-szimulátorral, lézeres céllövészettel, katonai toborzósátorral és hazai gyártású, hatástalanított gépkarabélyok kiállításával (CZ Scorpion EVO 3A1, CZ 805 Bren) várta az érdeklődőket.

HUN-CAN_jeghoki_20230509_09 copy

Katonáinkat nagy érdeklődés övezte, a Gidránt például kivétel nélkül imádták a kicsik és a nagyok egyaránt. A tatai páncélosdandár katonáira záporoztak a kérdések a felnőttektől a motortérfogatról, a hatótávolságról, a fegyverzetről. A gyerekek arca pedig arról árulkodott, hogy igazán különleges élmény bemászni ebbe a kerekes, modern harcjárműbe.

A Dome-ba beérve azonban a honvédelem iránt érdeklődőket szintén újabb izgalmak várták, hiszen a Magyar Honvédség Sportszázadának katonáival is találkozhattak. Hosszú sorok kígyóztak katonasportolóink előtt, sokan szerettek volna beszélgetni bajnokainkkal, első kézből hallani az élménybeszámolójukat, vagy megnézni egy igazi olimpiai érmet.

HUN-CAN_jeghoki_20230509_20 copy

Habár a mérkőzés elején még vezettünk a világ egyik, ha nem a legjobb csapata ellen, ám végül sajnos a kanadai csapat győzedelmeskedett. De az a küzdőszellem, amit a magyar játékosok mutattak újfent bebizonyította, hogy a honvédségben és a sportban rengeteg közös érték van. A csapat, az összetartozás, a közös célokért való küzdelem mindkét terület sajátja.

A mérkőzés végén a legjobb magyar játékosnak járó különdíjat, a Kanada elleni meccsen 150. válogatottságát góllal ünneplő Sofron Istvánnak, a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárság kabinetfőnöke, Berkó Lajos és a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke, dr. Such György adta át közösen.

A magyar hokis fiúk készen állnak, irány a világbajnokság!

És Te készen állsz?

Kapcsolódó cikkek