Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nagy kihívás előtt a magyar férfi jégkorong válogatott

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Kormány Gábor |  2023. május 8. 11:47

A Magyar Honvédség izgalmas és látványos kitelepüléssel támogatja a válogatottat és segíti a szurkolók ráhangolódását a meccsre.

Jégkorong elozetes_3

Ahogy múlt csütörtökön, úgy május 9-én, kedden is katonák várják a budapesti MVM Dome-hoz érkező jégkorong szurkolókat. Az elit-világbajnokságra készülő magyar férfiválogatott a „Hoki Tavasz” keretében május 4-én Szlovéniával csapott össze (végeredmény 2:4), ezúttal pedig a világ egyik legerősebb nemzeti csapatát, Kanadát látja vendégül 19 órakor. A Magyar Honvédség többek között toborzó sátorral, airsoft lövészettel, akadálypályával, challenge gyakorlatokkal, szimulátorral, lézeres céllövészettel és Gidrán bemutatóval fogadja a szurkolókat az MVM Dome előtt 16 órától.

Jégkorong elozetes_2_nyito

Érdemes lesz már jóval a kezdés előtt kilátogatnia a helyszínre, ugyanis a „Hoki Tavasz” keretében a szurkolók katonás programokkal hangolódhatnak a találkozóra. Az MVM Dome előtt már 16 órától – a Dome-ban pedig 17 órától – a fent említett programokkal vár mindenkit a Magyar Honvédség. S hogy miért is települ ki a katonaság egy jégkorong mérkőzés helyszínére? Mert a sport és a honvédelem között rendkívül szoros kapcsolat áll fenn. Elég csak például az MH Sportszázad katonasportolóira gondolnunk – velük is lehet találkozni majd a bemutatókon – vagy arra, hogy egy katonának és egy sportolónak ugyanolyan alapvető fontosságú a megfelelő fizikai felkészültség és a mindennapos (test)edzés.

Jégkorong elozetes

A Kanada elleni, a válogatott utolsó hivatalos felkészülési mérkőzése a május 12. és 28. között Finnországban és Lettországban sorra kerülő elit-világbajnokság előtt. A közönség az észak-amerikaiak soraiban igazi világsztárokat figyelhet majd meg, kelleni fog a buzdítás: a sportág őshazájának csapata második az aktuális világranglistán, a világbajnokság egyik aranyérem-esélyese. A mérkőzésre korlátozott számban, de még mindig válthatók belépőjegyek. A szervezők teltházra számítanak, a fantasztikus hangulat előre garantált.

Kapcsolódó cikkek