Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonás feladatok vártak a jéghoki szurkolókra

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Kormány Gábor |  2023. május 5. 6:17

Toborzó sátorral, airsoft lövészettel, akadálypályával, challenge gyakorlatokkal, szimulátorral, lézeres céllövészettel és Gidrán bemutatóval is találkozhattak azok a szurkolók, akik kilátogattak a Magyarország – Szlovénia jégkorong mérkőzésre május 4-én, csütörtökön.

A Magyar Honvédség és a Magyar Jégkorong Szövetség együttműködésének részeként katonás programokkal várták a jégkorong szerelmeseit Budapesten, az MVM Dome sportcsarnoknál május 4-én, csütörtökön. A „Hoki-Tavasz” elnevezésű program részeként a magyar válogatott Szlovéniával és Kanadával játszik felkészülési mérkőzést, és ezen alkalmakon a honvédség airsoft lövészettel, szimulátorral, challenge gyakorlatokkal, akadálypályával és Gidrán bemutatókkal várja az érdeklődőket.

20230504_KG_mvmdome_hoki_009

Kristofóri Balázs főhadnagy, a Honvédelmi Minisztérium Honvédelmi Nevelési Főosztályának munkatársa kérdésünkre elmondta: „a mai napon ötszáz kadét és ötszáz katona is lehetőséget kapott arra, hogy megtekintse a mérkőzést. A jövőben azt tervezzük, hogy folytatjuk az együttműködést. Célunk az, hogy még több közös programon tudjunk részt venni.”

Hozzátette: a kooperáció azért fontos a Honvédelmi Minisztériumnak és a Magyar Honvédségnek, mert a sporton keresztül is szeretnék népszerűsíteni a honvédelem ügyét és a katonai szolgálatot. A honvédségben és a sportban rengeteg közös érték van: a csapat, összetartozás, a hierarchia, a célok elérése és a küzdőszellem jelen van a katonák és a sportolók életében is.

20230504_KG_mvmdome_hoki_022

Az erőpróbák és a bemutatók mellett a jégkorong szerelmeseinek lehetőségük volt a mérkőzés szünetében a Magyar Honvédség Sportszázadának olimpikonjaival is beszélgetni. A sportolók arra a kérdésre is választ adtak, hogy hogyan fér meg egymás mellett az élsport és katonai szolgálat.

Azok, aki lemaradtak a mai eseményről május 9-én – a Kanada elleni mérkőzés előtt – megismerkedhetnek a katonás feladatokkal.