Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

bemutató

szbkdeb4

„Minél több fiatal vállalja a stabil, kiszámítható jövőt biztosító katonai pályát!"

2022. december 20. 19:27

„Arra lenne szükség, hogy minél több fiatal vállalja a kiszámítható, biztos megélhetést nyújtó katonai pályát” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Debrecenben, december 20-án, kedden.

jobb alsó másolata(3)

Új megoldások a katonai szállítás területén

2022. november 16. 20:47

Képességbemutatón ismerkedtek a CRAYLER FLG 140 többfunkciós targoncával az MH 25. Klapka György Lövészdandár logisztikus beosztású katonái a tatai „B” gyakorlótéren. A rádió-távvezérléses, légi úton is szállítható rakodó új távlatokat nyit a katonai szállítás és a logisztika terén. Az anyagmozgatás minden területére megoldást kínáló eszköz teheremelő képessége csaknem 1500 kilogram, erős motorjának, minden irányban hajlítható alvázának és biztos talajfogó képességének köszönhetően bármilyen talaj és terepviszonyok között megállja a helyét.

RT1_0273

Toborzás a sportágválasztó napon

2022. szeptember 10. 20:37

Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendezték meg a „Castrum, a nagy légiós sportágválasztó és családi nap”-ot a Tác melletti Gorsium Régészeti Park és Szabadidő Múzeumban, szeptember 10-én, szombaton. Az eseményt meglátogatta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes is.

RT1_4057

Légiparádé Szolnokon: a katonák felkészültek

2022. augusztus 19. 16:36

Amennyiben az időjárási körülmények is engedik látványos dinamikus bemutatókkal várják a Tisza partjára kilátogatókat Szent István király ünnepén, augusztus 20-án a Szolnok helyőrségben állomásozó katonai alakulatok. A légiparádéra történő felkészülés folyamatos, ebből ad ízelítőt képgalériánk.

csaladi nap nyito

Családi nap a Petőfi laktanyában

2022. június 27. 9:55

Több alakulat és katonai szervezet részvételével, látványos programokban gazdag családi és nyílt napot rendez az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár július 2-án, szombaton.

allati nyito

Állati éjszaka!

2022. június 24. 16:18

Idén is különleges eseménnyel készül a Múzeumok Éjszakájára a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum. Az „Állati éjszaka”, avagy lovak és kutyák a haderő szolgálatában című rendezvény során mindenki bepillanthat a katonás négylábúak (had)történelmébe június 25-én, szombaton.