Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egyiptomi delegáció a béketámogatóknál

Szöveg: Kelemen Ilona | Fotó: a szerző felvételei |  2022. szeptember 9. 13:07

Az egyiptomi fegyveres erők vezérkarának küldöttsége tett látogatást az MH Béketámogató Kiképző Központnál szeptember 8-án, csütörtökön.

DSC_0002

A delegáció élén Ibrahim Ahmed Ibrahim Elmorsy vezérőrnagyot, a vezérkar Tervezési és Kiképzési Részlegvezetőjét, valamint Mahmoud Moustafa Kamel Wahby ezredest, a Magyarországra akkreditált egyiptomi véderőattasét Kiss Róbert ezredes, a központ parancsnoka fogadta.

Mind az MH Béketámogató Kiképző Központ, mind az egyiptomi fegyveres erők Kairó Konfliktus Kezelő, Békefenntartó és Békeépítő Nemzetközi Központja (Cairo International Center for Conflict Resolution, Peacekeeping and Peacebuilding - CCCPA) aktív tagja a NATO oktatási és képzési intézményeit tömörítő partnerségnek, amely kezdeményezés megfelelő alapot biztosít a béketámogató kiképzés területén folytatott tevékenység kétoldalú összehangolására, tapasztalatok cseréjére és az intézmények közötti oktatói csereprogramok koordinálására.

DSC_0014

A szolnoki látogatás célja az intézmények közötti jövőbeni együttműködésnek keretet adó alapdokumentum, az egyetértési nyilatkozat (Memorandum of Understanding – MoU) tartalmi elemeinek egyeztetése volt. Mindkét fél kölcsönösen egyetértett abban, hogy az intézmények múltja, jelene, valamint a haderők hozzájárulásai az aktuális békeműveletekhez kölcsönösen kiaknázható lehetőségeket biztosít a jövőbeni eredményes együttműködéshez.

Az egyeztetést követően a delegáció tagjai objektumbejáráson vettek részt.

Kapcsolódó cikkek
LALA5571

Bővülő kapcsolatok

2022. szeptember 6. 13:47