Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egységgé kovácsolódtak

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Tóth László |  2022. szeptember 29. 17:54

Harmincöt szerződéses tiszt, altiszt és honvéd tett ünnepélyes katonai esküt szeptember 29-én, csütörtökön – a szárazföldi erők napján – az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) laktanyájában.

TOT_2160

A katonák augusztus 22-én vonultak be, és a sikeres alapkiképzést követően tettek esküt. A kilenc nő és huszonhat férfi tizennégy alakulattól érkezett.

„Az alapkiképzés vége valaminek a kezdete. Mindannyian folytatni fogják azt a tanulást, amit itt elkezdtek. Az alapkiképzés alatt megpróbálták a kiképzők arra az útra terelni önöket, ami a jövő honvédségének irányába vezet majd. Elmondhatom, hogy ez a feladat sikeres volt. A Magyar Honvédség lehetőségek tárházát kínálja azoknak a bajtársaknak, akik ezt a hivatást választják” – mondta Kiss Ferenc ezredes, az MH BHD törzsfőnöke

TOT_2392

Az ezredes kiemelte: a családtagoknak, barátoknak, hozzátartozóknak is nagy szerepe van abban, hogy ezen a napon az alakulótéren állhatnak mind a harmincöten. Hiszen a katonai hivatás sokszor kihívásokkal, nehézségekkel teli, amin a bajtársakon túl leginkább az ember családja és barátai tudnak segíteni. Kérte, hogy a hozzátartozók őrizzék meg ezt a hozzáállásukat és a későbbiekben is segítsék a katonákat, amikor hivatásukban éppen rögös utat kell bejárniuk. A katonákat pedig arra szólította fel, hogy az alapkiképzésen tapasztalt bajtársiasságot és szakértelmet őrizzék meg, és a jövőben is így szolgáljanak.